پیاچپی نهتنها زبان محبوبی است، بلکه یادگیری آن نیز آسان است. پیاچپی واضح، خوانا و بهراحتی قابل درک و در کنار پایتون، یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی برای شروع است. فرصتهای شغلی بسیاری نیز برای توسعهدهندگان پیاچپی وجود دارد. در ضمن، پیاچپی با مهارتها و زبانهای دیگر بهخوبی جور میشود. میتوانید در کنار پیاچپی، اچتیامال/سیاساس و جاوا اسکریپت یاد بگیرید تا توسعهدهندهی فول استک شوید یا با یادگیری SQL به حوزهی مدیریت دیتابیس راه پیدا کنید. برنامههای نوشتهشده با زبان C++/C میتوانند با پیاچپی تعامل کنند.
از دیگر دلایل محبوبیت پیاچپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیاچپی قابلیت اجرا در پلتفرمهای مختلف از جمله ویندوز، لینوکس، یونیکس، Mac OS X و مجموعهی بزرگی از سیستمهای عامل دیگر را دارد.
این زبان تقریبا با تمام سرورهای مدرن نظیر آپاچی و آیآیاس سازگار است.
پیاچپی متن باز و رایگان است.
پیاچپی برای توسعه در وردپرس نظیر ساخت تم و پلاگین، حیاتی است.
منابع رایگان آموزش پیاچپی در اینترنت فراوان است.
چون از حافظهی خودش استفاده میکند، سرعت پردازش و توسعهی آن بالا است.
کاربردهای پیاچپی فراوان است؛ نظرسنجی استک اورفلو از هزاران توسعهدهنده در زمینهی موارد استفاده از پیاچپی نشان داد:
پیاچپی سومین زبان محبوب توسعهدهندگان فرانتاند است.
پیاچپی چهارمین زبان محبوب توسعهدهندگان بکاند است.
پیاچپی چهارمین زبان محبوب توسعهدهندگان فول استک است.
بهطور تقریبی در ماه، ۸ هزار آگهی شغلی در دنیا با میانگین حقوق ۸۹ هزار دلار منتشر میشود که آشنایی با زبان پیاچپی یکی از نیازمندیهای آنها است.
فریمورکهای پیاچپی با مجموعههای بزرگی از کدهای کاربردی مراحل کدنویسی را آسانتر، سریعتر، ایمنتر و منظمتر میکنند.
فریمورک پیاچپی پلتفرمی برای ایجاد راحتتر و سریعتر وب اپلیکیشنها به کمک این زبان برنامهنویسی است. این فریمورکها در واقع کتابخانهی بزرگی از کد هستند که زمان کدنویسی را کوتاهتر میکنند. به کمک فریمورکها دیگر لازم نیست برای اجرای کارهای معمولی چون اعتبار سنجی، پاکسازی داده و عملیات CRUD (افزودن، دریافت، بهروزرسانی و حذف داده از دیتابیس) زمانی را برای کدنویسی هدر داد.
در ضمن، استفاده از فریمورک در پروژههای گروهی به کار نظم بیشتری میبخشد، توسعهدهنده را مجبور به سازماندهی بهتر کدها میکند (از این رو تمرینی برای کدنویسی بهتر است) و مهمتر از همه اینکه کدهای فریمورک از کدهایی که خودتان مینویسید، از امنیت بیشتری برخوردار هستند. فریمورکهای خوب دارای سیستم پاکسازی و تدافعی در برابر تهدیدات امنیتی هستند و خطر نفوذ هکرها را کاهش میدهند.
اما شرط استفاده از فریمورک در وهلهی اول آشنایی با زبان پیاچپی است. اگر تسلط کافی به این زبان نداشته باشید، در استفاده از فریمورک دچار مشکل خواهید شد. اکثر فریمورکها از ورژن ۷.۲ و بالاتر استفاده میکنند. در ضمن خوب است از قبل اپلیکیشنی به زبان پیاچپی طراحی کرده باشید تا بدانید برای فرانتاند و بکاند دقیقا به چه مواردی احتیاج خواهید داشت.
از آنجایی که وب اپلیکیشنهای بسیاری به دیتابیس متصل هستند، خوب است دربارهی دیتابیس و SQL هم بدانید. هر فریمورک پیاچپی از دیتابیسهای خاصی پشتیبانی میکند. آشنایی با رابطه نقشهبرداری به شیء (ORM) هم مفید است. ORM، روشی برای دسترسی به دادهی دیتابیس به کمک مفاهیم شیءگرا بهجای استفاده از SQL است. بسیاری از فریمورکهای پیاچپی، ORM مخصوص خود را دارند.
هنگام برنامهنویسی با پیاچپی احتمالا بیشتر توسعه را بهطور محلی انجام خواهید داد، در نتیجه لازم است دربارهی میزبان محلی (localhost) نیز اطلاعاتی داشته باشید.
اینجا ۱۰ مورد از محبوبترین فریمورکهای پیاچپی را معرفی میکنیم و به توضیح برخی از آنها میپردازیم:
لاراول (Laravel)
سیمفونی (Symfony)
کدایگناتر (CodeIgniter)
زند فریمورک/لامیناس پراجکت (Zend Framework/Laminas Project)
یی (Yii)
کیک پیاچپی (CakePHP)
اسلیم (Slim)
فالکون (Phalcon)
فیول پیاچپی (FuelPHP)
فت فری فریمورک (Fat-Free Framework)